Verenigde Staten

Een ‘once in a lifetime’ vakantiebestemming, of misschien juist wel meerdere keren omdat je iedere hoek van Amerika wilt ontdekken. Een vakantie naar USA is een bijzondere ervaring en heeft zoveel te bieden.

329,5 miljoen inwoners

Oppervlakte van 9.834.000 km2

Landnummer +1

Hoofdstad: Washington D.C.

Op reis naar het grote Amerika

Bekijk hier wat de Verenigde Staten allemaal te bieden heeft, van mooie stranden, gevarieerde natuur tot bijzondere cultuur!

Algemene Info

Een reis naar de Verenigde Staten van Amerika is iets wat voor veel mensen op de ‘wishlist’ staat. Het land staat ook wel bekend als Amerika, de VS of in het Engels de USA en bestaat uit wel 50 staten.

Wil je graag op vakantie Verenigde Staten, dan is het lastig om één staat uit te kiezen. Iedere staat heeft zijn eigen bestuurders en daarmee ook eigen regels en daarnaast speelt religie een belangrijke rol in het leven van Amerikanen.

Er zijn enorme cultuurverschillen en een verscheidenheid aan landschappen en hoe graag je het ook wilt, het lukt je niet om heel Amerika te ontdekken in een paar weken of zelfs een paar maanden. Om deze reden komen toeristen ook meerder keren terug en kiezen ze voor een vakantie Amerika rondreis.

Zeker ook heel leuk is Amerika met kinderen. Van de mooiste speeltuinen en pretparken tot spannende tochtjes met een Ranger, er zijn leuke activiteiten voor alle leeftijden.

Wij gaan je alles vertellen over jouw vakantie naar Amerika, zoals vluchttijden van directe vluchten, klimaat informatie, geografie en natuurlijk de mooiste bestemmingen. We hopen dat dit het kiezen voor een bestemming in de VS makkelijker maakt voor je!

Geografie

De VS ligt in werelddeel Noord-Amerika samen met Canada ten noorden van de VS en Mexico ten zuiden. Ten oosten ligt de Atlantische Oceaan en ten westen de Grote Oceaan. De Verenigde Staten bestaan uit 50 staten, waarvan er een aantal buiten de officiële landsgrenzen liggen namelijk Hawaii en Alaska.

Daarnaast behoren Puerto Rico en de Noordelijke Marianen als zogenoemd ‘gemenebest’ tot Amerika. Dit zijn  landen met een eigen grondwet en zelfbestuur, maar welke wel afhankelijk zijn van de Verenigde Staten. Ook de Amerikaanse Maagdeneilanden, Amerikaans-Samoa, Guam en andere afgelegen en vaak onbewoonde eilanden behoren tot de VS.

Iedereen is bekend met de Grand Canyon, maar Amerika is ook rijk aan bossen, woestijnlandschappen, spuitende geisers en indrukwekkende watervallen. Waar je in het zuiden prachtige stranden vindt in Florida en Californië, is het in het noorden erg koud. Er zijn tal van bergen te vinden in de VS, zoals de Rocky Mountains in het westen en de Appalachen in het oosten met als hoogste bergtop Mount Mitchell van 2037 meter hoog.

Algemeen
 • Hoofdstad: Washtington D.C.
 • Aantal inwoners: 329,5 miljoen (2020)
 • Oppervlakte: 9.834.000 km2
 • Taal: Engels
 • Religie: 80% christelijk
 • Tijdzone: UTC-5 (Eastern), UTC-6 (Central), UTC-7 (Mountain)
 • Munteenheid: Amerikaanse Dollar
Vluchtinfo

Vliegtijden naar verschillende populaire bestemmingen:

Boston: 7.40 uur
New York: 7:45 uur
Washington: 8.30 uur
Chicago: 8.55 uur
San Francisco: 10.45 uur
Los Angeles: 11 uur

De genoemde tijden kunnen afwijken, dit is slechts een indicatie.

Reisdocumenten

Als je naar de Verenigde Staten wilt reizen heb je een geldig paspoort nodig. Je hebt wel een ESTA, Electronic System for Travel Authorization, nodig. Deze kun je eenvoudig online aanvragen voor een klein bedrag. Als je langer dan 90 dagen blijft, dien je wel een visum aan te vragen.

Klimaat

De Verenigde Staten is een enorm land en heeft daardoor verschillende klimaten welke onderling erg veel van elkaar verschillen.
De klimaten lopen uiteen van een koud toendraklimaat tot een tropisch regenwoudklimaat. De temperaturen hieronder zijn van Washington, aan de oostkust van de Verenigde Staten.

Maand / maximum temperatuur / minimum temperatuur

 • januari 5℃ / -4℃
 • februari 7℃ / -3℃
 • maart 13℃ / 2℃
 • april 19℃ / 7℃
 • mei 24℃ / 12℃
 • juni 29℃ / 18℃
 • juli 31℃ / 20℃
 • augustus 30℃ / 20℃
 • september 26℃ / 15℃
 • oktober 20℃ / 9℃
 • november 14℃ / 4℃
 • december 8℃ / -1℃

De mooiste bestemmingen

De Verenigde Staten is een groot land met vele staten en ieder hun eigen unieke karakteristieken. We gaan er een paar uitlichten die zeker het bezoeken waard zijn als je gaat reizen naar de Verenigde Staten.

Californië

In het zuidwesten van de VS vind je Californië met steden zoals Los Angeles, San Francisco en de hoofdstad Sacramento. Bij Californië, ook wel ‘The Golden State’ genoemd, denk je misschien meteen aan brede stranden en bekende mensen, maar dit is maar een klein gedeelte van Californië.

Hollywood valt binnen de staatsgrenzen van Californië en daarom is ook de Amerikaanse filmindustrie hier heel groot. Het is dan ook niet gek dat je hier tal van influencers ziet, die er ‘perfect’ uitzien met een dun lichaam, spieren voor mannen en flinke borsten voor vrouwen en hagelwitte tanden. Venice Beach is een bekende badplaats voor zowel toeristen als de plaatselijke bevolking.

In deze gouden staat ligt onder andere natuurpark Yosemite National Park, de Hollywood Boulevard, Route 66 maar ook 17 Mile Drive. De 17 Mile Drive is 27 kilometer lang en brengt je langs prachtige landschappen. Zo zie je onderweg diverse rotsformaties, indrukwekkende stranden en Bird Rock, waar zeehonden graag en dutje doen.

Daarnaast kun je hier Santa Monica Pier vinden, welke vrij regelmatig voorbij komt in Ameriakaanse films en series evenals Route 66. Tevens in Californië vind je plekken als Altcatraz en Death Valley National Park; één van de heetste plaatsen ter wereld.

Straat met palmbomen met zonsondergang en Hollywood bord
Wit strand met blauwe zee en hoge gebouwen aan kust

Florida

Florida is een staat in het zuidoosten van Amerika en is voornamelijk bekend om haar stranden. Denk maar aan steden als Miami (beach), Orlando en Tampa. Ook Disney World en het bijbehorende Universal Studios Orlando zijn gevestigd in deze staat.

Iets ten zuiden van Miami ligt het eiland Florida-Keys eilanden waar je heerlijk kunt snorkelen en zonnebaden op het strand. Toe aan wat spanning? Bezoek het Everglades National Park en ga door de moerassen heen op zoek naar alligators en rivierotters. Het bijzondere Big Cypress Swamp is een thuis voor veel verschillende dieren, zelfs de met uitsterven bedreigde Amerikaanse zeearend en poema’s. 

Bekende stranden in Florida waar je zeker je ogen uitkijkt zijn Palm Beach en Fort Lauderdale, waar de meest luxe jachten aangemeerd liggen. Ook Miami Beach mag natuurlijk niet overgeslagen worden en een andere aanrader is de kustplaats Naples.

Aan de westkust van Florida vind je deze plaats, waarbij de pier van de stad in de Golf van Mexico ligt. De kans is ook groot dat je hier dolfijnen spot, dus zeker de moeite waard! De witte stranden en heldere zeewater met een constante warme temperatuur zorgt ervoor dat dit een fijne plaats is om te bezoeken tijdens je vakantie.

New York

Behalve de welbekende stad New York City, is er ook nog de staat New York in het oosten van Amerika. Andere redelijk bekende steden in New York zijn Long Island, Rochester en Buffalo, hoewel de hoofdstad, Albany, wat minder bekend is.

Eigenlijk draait deze hele staat om de stad New York City, of The City of New York hoe het officieel heet. Er is van alles te zien, maar vooral de drukke straten en vele winkels van bekende modemerken zijn al het bekijken waard. Het vrijheidsbeeld, the Statue of Liberty, staat tevens in deze stad. Ook the Empire State Building, Central Park, Times Square, Fifth Avenue en Brooklyn Bridge zijn de grote bezienswaardigheden in deze stad. Zeker het bezoeken waard is Broadway in New York City. Dit is een grote straat wat vooral bekend staat om de Broadway musicals. 

Op de grens met Canada, nabij Buffalo, vind je de Niagra Falls. Prachtige watervallen welke erg bekend zijn en zeker het bezoeken waard. In het oosten van de staat vind je de Adirondack Mountains. De hoogste berg is hier zo’n 1600 meter en er zijn veel verschillende bomensoorten te vinden. Meer dan de helft van de staat New York bestaat uit bomen en het is voornamelijk New York City dat zwaar bebouwd is.

Hoge gebouwen in drukke stad aan het water
Rode rotsen in de Grand Canyon

Arizona

In het zuidwesten van de VS ligt de staat Arizona. Bekende steden zijn Phoenix, wat tevens de hoofdstad is, en Tucson. Bijzonder aan deze staat is dat hier nog Navajo indianen leven in het Navajo reservaat. Als je meer wilt weten over de oorspronkelijke bewoners, raden wij aan om het Heard Museum in Phoenix te bezoeken. Dit reservaat bestaat uit eindeloze woestijn en indrukwekkende rode rotsen. De bekendste hiervan is de Antelope Canyon en bestaat uit twee delen, namelijk de Upper Antelope Canyon en de Lower Antelope Canyon. Voornamelijk de Upper is een toeristische trekpleister, maar ook de Lower krijgt over de jaren heen steeds meer bekendheid. Het zijn rode rotsformaties die door heftige, incidentiele overstromingen gevormd zijn tot de indrukwekkende smalle kloven die het nu zijn. 

Om het oude wild westen van Amerika te beleven, kun je naar Tombstone. Dit stadje werd bekend om het vele zilver wat hier werd gevonden. Het Court House in Tombstone is het meest indrukwekkend en er wordt de gehele dag een act opgevoerd door ‘cowboys’ die op elkaar schieten, om het verhaal van de shout out bij O.K. Corral uit te beelden. Veel interessanter is het Grand Canyon National Park. Deze grootste kloof ter wereld is 450 kilometer lang, heeft een breedte van 60 kilometer en een diepte van 1600 meter. Behalve de wereldbekende rotsformaties, kun je hier ook veel dieren spotten. Zo leeft het iconische dikhoornschaap hier, maar ook eekhoorntjes, adelaars, gieren, poema’s en coyotes. 

 

Bezienswaardigheden

We kennen allemaal de beelden van Times Square of de Las Vegas Strip, maar er is nog veel meer te zien tijdens je vakantie Amerika. Denk maar aan de rode brug in San Francisco, het Hollywood bord of The White House. Ook Mount Rushmore in South Dakota is een belangrijke bezienswaardigheid in Amerika. De Route 66 en het Vrijheidsbeeld zijn bekende aspecten die je in films of liedjes voorbij ziet komen. Central Park in New York is ook iets wat je vaker voorbij ziet komen in films en wat eigenlijk best apart is. Het is een flink park van 341 hectare midden in het drukke centrum van New York.

De Niagarawatervallen in Niagara Falls State Park nabij de regio New York zijn erg populair en mogen niet ontbreken tijdens je rondreis Verenigde Staten. Deze watervallen zijn één van de zeven wereldwonderen en je kunt erg dichtbij komen als je een boottocht doet genaamd Maid of the Mist. Je kunt ook te voet richting de watervallen lopen. Vergeet niet waterdichte kleding aan te doen! In Florida heb je prachtige stranden, maar de bekendste is South Beach. Hier lopen dagelijks allerlei beroemdheden en modellen over het strand heen.

Natuurparken

Een bezoek aan één of meerdere natuurparken behoort echt tot echte vakantie Amerika tips. Misschien wel de bekendste is Yellowstone in de staat Wyoming welke op de Werelderfgoedlijst staat van Unesco. Zoals de naam al zegt is het een vulkanisch park met actieve vulkanen. Het park is bijna 9000 km2 groot en daaarmee het grootste nationale park van Amerika. Je kunt hier de beroemde geisers zien en om de vulkaan heen is een prachtig natuurgebied. In Californië ligt Yosemite National Park, een groot park van 3000 km2. Ook dit park staat op de Werelderfgoedlijst en het is ook mogelijk om hier te bergbeklimmen. Daarnaast kun je heerlijk wandelen en dieren spotten, zoals de geelbuikmarmot. Dit diertje is icoon van het park, maar er leven ook beren in het park.

De Grand Canyon is voor veel mensen een bekende naam en is gelegen in Arizona. Het is één van de diepste en breedste kloven op het noordelijk halfrond en de oudste steenlagen zijn 2 miljard jaar oud! Erg bijzonder dus en daarom erg populair onder toeristen. In Montana ligt het Glacier National Parkvan 4100 km2. Dit park ligt midden in de Rocky Mountains en heeft veel gletsjers. De belangrijkste is Grinnel Glacier, die je goed kunt bekijken tijdens je rit over de Sun Road. Ga wandelen over de McDonald Creek Trail van 2 kilometer en let op dat je geen grizzlyberen tegenkomt, want dit is één van de enige plekken in de VS waar ze nog in het wild leven.

Onze andere bestemmingen

Peru

Peru

Peru Officieel bekend als de Republiek Peru, is Zuid-Amerikaans land gelegen aan de westelijke kust. Met zijn indrukwekkende geografische diversiteit en rijke culturele erfgoed trekt het land de aandacht van reizigers voor een vakantie Peru, maar ook avonturiers en...

Split

Split

Split Als tweede stad van Kroatië heeft Split een fijne sfeer en volop bezienswaardigheden die verwijzen naar de geschiedenis van de stad. Op korte afstand van Split Kroatie zijn diverse eilanden te vinden zoals Hvar, welke je bijvoorbeeld door eilandhoppen kunt...

Ligurië

Ligurië

Ligurië Ligurië is een aan de kust gelegen regio in het noordwesten van Italië. Het is de op twee na kleinste regio van Italië. De Ligurische kust is misschien wel het bekendste stukje kust van Europa, de Italiaanse Rivièra met plaatsen zoals de Cinque Terre, Sestri...