Stedentrips

Ben jij uit op stadse gezelligheid en wil jij iedere urban jungle zo goed mogelijk verkennen? Dan is een stedentrip perfect voor jou! Of je nu slechts een weekendje weg gaat, of wellicht gaat roadtrippen langs meerdere steden, wij vertellen je meer over de mooiste steden!

Wenen

Wenen

Wenen Een echte vakantiebestemming voor mensen die houden van heerlijk eten, eilanden met een eigen karakter en helderblauw water. In Griekenland kun je tevens heerlijk tot rust komen, de gemoedelijke en vooral stressloze sfeer van de bevolking zul je direct...

Milaan

Milaan

Milaan Een echte vakantiebestemming voor mensen die houden van heerlijk eten, eilanden met een eigen karakter en helderblauw water. In Griekenland kun je tevens heerlijk tot rust komen, de gemoedelijke en vooral stressloze sfeer van de bevolking zul je direct...

De mooiste steden voor een Stedentrip

Onze Aardbol telt een enorm aantal prachtige steden, ieder met zijn eigen karakteristieken en charmes. Maar wat is nou de perfecte stad voor jou? Kom erachter middels onze artikelen, die in leven zijn geroepen om jou informatie en inspiratie te brengen.

Milaan

Ben jij helemaal dol op Italiaans design en Italiaanse designer kleding? Dan is een stedentrip Milaan dé trip voor jou. Milaan, gelegen in het noorden van Italië, staat namelijk bekend als hét shopping walhalla van het land. Dit heeft een belangrijke reden; Milaan is de thuisbasis van merken als Versace, Armani, Prada, Dolce & Gabbana en nog veel meer!

Naast dat Milaan de modehoofstad van Italië en wellicht wel de wereld is, zijn er nog genoeg andere hotspots te bezoeken. Te beginnen met de Kathedraal van Milaan; deze is te zien in de bijgevoegde afbeelding en is werkelijk een lust voor het oog, zowel vanbinnen als vanbuiten. Ook Castello Sforzesco, Santa Maria delle Grazie en Pinacoteca di Brera zijn niet te missen. 

Kathedraal Milaan
Plein in Wenen

Wenen

Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, is wellicht niet de eerste stad waar je aan denkt bij het regelen van een stedentrip. Toch heeft dit ‘onontdekte’ pareltje veel meer te bieden dan je vooraf denkt. Oostenrijk is zoals je wellicht al weet een prachtig land, Wenen is veruit de grootste stad en weerspiegelt het karakter van Oostenrijk perfect. 

Gebouwen zoals Schloss Schönbrunn, de Stephansdom, de Hofburg, Slow Belvedere en het Kunsthistorisches Museum Wien zijn net zo indrukwekkend als het bergachtige landschap waar je wellicht al eens doorheen hebt gereden. Daarnaast zijn er meerdere musea en zelfs een diertuin te vinden in de stad, genoeg activiteiten voor een dagtripje dus!