Koffer inpakken voor je vakantie

Het kan soms erg lastig zijn en voor wat irritatie zorgen: het inpakken van je koffer voor vakantie. Toch is het ook wel erg leuk om te doen, omdat dit de voorbereiding is voor je leuke reis! Het maakt niet uit of je op zonvakantie gaat of in eigen land op stap gaat: een tas inpakken moet altijd gebeuren. Hoe dan ook: wij gaan je wat meer vertellen over hoe jij het koffer inpakken het beste kunt aanpakken.

17,44 miljoen inwoners (2020)

Oppervlakte van 41.543 km2

Landnummer +31

Hoofdstad: Amsterdam

Wat in te pakken voor vakantie?

Heb jij ook zo’n zin om op vakantie te gaan? Naarmate je reis steeds dichterbij komt kun jij je koffer of reistas gaan inpakken! Om dit zo optimaal mogelijk te doen geven wij je de nodige tips en tricks, zodat jij zonder stress op vakantie kunt.

Algemene Info

Iedere keer gebeurt het weer: je komt ruimte tekort in je koffer. Misschien wel de belangrijkste tip hiervoor is neem niet teveel mee! Maak een koffer inpakken lijst en hou je hieraan. Zo neem je niet teveel onzinnige dingen mee. Op de meeste vakantiebestemmingen hebben ze ook winkels waar je eventuele vergeten producten gewoon nog kunt kopen. Bekijk ook of je hotel een badhanddoeken service heeft. Dan hoef je namelijk zelf geen grote handdoeken mee te nemen en dat scheelt ontzettend veel ruimte!

Daarnaast kan het helpen om je kleren op te rollen in plaats van te vouwen. Je bespaart ruimte en het gaat nog sneller dan vouwen ook. Daarnaast kun je ook kleding in elkaar vouwen of verstoppen. Denk maar eens aan sokken in je schoenen stoppen, zodat je sokken minder tot geen ruimte innemen in je koffer. Ook beha’s kun je in elkaar stoppen om ruimte te besparen én om de vorm te behouden.

Extra info en tips voor het inpakken van je koffer

Er bestaat niet zoiets als teveel tips, toch? We vertellen je graag wat meer over de spullen die niet mee mogen in het vliegtuig en wat nu de beste tips zijn voor het selecteren van kleding.

Hoeveel en welke kleding meenemen

Zeker als je beperkte ruimte hebt doordat je alleen handbagage meeneemt, zul je moeten gaan selecteren welke kleding je wel meeneemt en welke niet. Dit kan soms er lastig zijn, maar wij hebben een aantal tips voor je zodat je een antwoord hebt op de vraag ‘hoeveel kleding neem je mee?’.

Allereerst hangt het er vanaf hoeveel dagen je weggaat en wat het weer daar is. Als het nog weleens fris kan zijn is het slim om één of twee truien mee te nemen bijvoorbeeld. Op die manier kun jij je optimaal voorbereiden vakantie. Daarnaast is het slim om niet zomaar wat in te pakken, maar om echt setjes te maken. Zo weet je zeker dat je outfit bij elkaar past en neem je niet onnodige kleding mee die je toch niet aantrekt.

 

Kleding op stapels
Verpakking shampoo

Vloeistoffen en reisverpakkingen

Als je met alleen handbagage reist, zul je sowieso kleinere verpakkingen aan moeten schaffen. Heb je wel ruimbagage, dan kan dit ook een goede oplossing zijn. Je kunt mini’s kopen of gewoon plastic flesjes en hier je favoriete shampoo in overgieten.

Één van de belangrijkste koffer inpakken tips: Let er wel op dat het niet gaat lekken in je koffer, anders zijn bij aankomst al je kleren vies. Om dit te voorkomen kun je de vloeibare producten, zoals shampoo en zonnebrand, inpakken in een dichtgeknoopte plastic zak. Je kunt ook de dop eraf draaien en de opening afsluiten met vershoudfolie en daarna de dop er weer op doen. Zo kan het onmogelijk gaan lekken in je koffer.

Handbagage in het vliegtuig

Of je nu alleen handbagage meeneemt op je stedentrip of langer weg bent en dus een grote koffer meeneemt: er gelden altijd regels voor je handbagage. Zo mag kleine handbagage, zoals een rugzak, altijd mee en deze plaats je dan ook onder de stoel voor je tijdens de vlucht. Grotere handbagage, zoals een koffertje, mag mee als handbagage onder strenge regels omtrent de afmeting. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen worden tijdens het inchecken labels uitgedeeld voor handbagage die sowieso mee mag in de cabine. Wanneer de cabine vol zit wordt de handbagage toch in het ruim geplaatst.

Verder is het toegestaan om een kleine vijl, schaar en pincet mee te nemen van maximaal 6 cm. Medicijnen mogen mee, maar voor sommige medicijnen dient er een medische verklaring meegebracht te worden. Het is (uiteraard) verboden om een vuurwapen, verdovingsapparaat of soortgelijk mee te nemen aan boord. Ook andere scherpe voorwerpen zoals messen, zwaarden zagen en boren mogen niet mee aan boord in de handbagage.

Rugzak met waterfles
Koffer met laptop en kleding

Vakantievoorbereiding

Behalve de tips koffer inpakken is er natuurlijk nog meer nodig om jouw vakantie goed voor te bereiden. Wie zorgt er bijvoorbeeld voor je planten en is er iemand die je brievenbus leeg kan halen? Wanneer je lang weg bent en er weleens wordt ingebroken bij jou in de buurt, is het verstandig om een automatische tijdschakelaar te kopen. Deze schakelt automatisch je lampen aan om een bepaalde tijd, zodat het altijd lijkt alsof er iemand thuis is. Zo verklein je de kans op inbraken.

Onze andere bestemmingen

Peru

Peru

Peru Officieel bekend als de Republiek Peru, is Zuid-Amerikaans land gelegen aan de westelijke kust. Met zijn indrukwekkende geografische diversiteit en rijke culturele erfgoed trekt het land de aandacht van reizigers voor een vakantie Peru, maar ook avonturiers en...

Split

Split

Split Als tweede stad van Kroatië heeft Split een fijne sfeer en volop bezienswaardigheden die verwijzen naar de geschiedenis van de stad. Op korte afstand van Split Kroatie zijn diverse eilanden te vinden zoals Hvar, welke je bijvoorbeeld door eilandhoppen kunt...

Ligurië

Ligurië

Ligurië Ligurië is een aan de kust gelegen regio in het noordwesten van Italië. Het is de op twee na kleinste regio van Italië. De Ligurische kust is misschien wel het bekendste stukje kust van Europa, de Italiaanse Rivièra met plaatsen zoals de Cinque Terre, Sestri...